Picnic - in the basement

Tjo på er!
Passar på att skriva ett inlägg nu när min dator har haft vänligheten att koppla upp sig på internet för första gången på en vecka. Teknik är fantastisk - när den fungerar.

Så vad är nytt på amerikafronten?  Tja.. inte så mycket som man hoppas kanske. Den största händelse som inträffar den här veckan är att Emmy, grannens nya au pair, kommer idag. Detta är vi au pairer lika upphetsade, eller excitet för att använda ett mer passande ord, för som barnen. Det ska bli spännande att träffa den person som jag kommer att tillbringa de närmasta 10 (ja, det är faktiskt bara 10 månader kavr, helt sjukt) månaderna tilsammans med. Hon är säkert juste. Här spelar personlighet inte lika stor roll som hemma. Bara det faktum att en person är svensk gör den till din bästa vän oavsett hur olika ni egentligen är. Det är konstigt att ursprung spelar så stor roll men så är det faktiskt.

För att ha skoj vår sista kväll tilsammans bara vi tre bestämde jag, Cat och Josefine oss för att ha picknick i gårkväll. Tyvärr tog Josefines ständande av sitt/Emmys rum aningen längre än beräknat och det hann bli mörkt ute. En sådan småsak kunde dock inte stoppa oss från att hetsäta en sista kväll tillsammans. Medan Josefine avslutade ständningen åkte Cat och jag och inhandlade ett antal nödvändinga och mindre nödvändiga onyttigheter varefter vi bredde ut vår Svampbob Fyrkantfilt på golvet i Josefines källare och intog våran picknick bestående av: Två packet crackers, ostar, päron, choklamuffins och apelsinjuice. En flaska vin hade nog passat situationen bättre, men vi var inte så angelägna om att fråga om vi kunde få sitta och dicka alkohol en tordagskväll då barnen ännu inte gått och lagt sig. Mysigt hade vi iallafall och åt gjorde vi med besked. Inte ett kex fanns kvar då vi efter 30 min konstant ätande tröttnat på att sitta på golvet och valde att flytta upp i soffan för att titta på OS. Vi tyckte dock att vi kunde unna oss detta och tittade inte på en enda näringsinnehållsförteckning, vilket förmodligen var ett smart beslut.Nu är helgen snart här. Tyvärr verkar det som att jag behöver jobba i morgon, men det får jag väl stå ut med. Denna veckan har inte varit alltför tuff eftersom jag har varit ledig på förmiddagarna då barnen har varit på golfcamp, något som även birdog till min första "körlektion" med Jenny i onsdags. Jag lyckades faktiskt ta mig hela vägen till golfnanan utan att kvadda bilen och jag försökte bara växla en enda gång vilket verkar betyda att jag inte kommer ha några större svårigheter att köra automatväxlat. jag antar att svårigheterna istället kommer att uppstå då jag kommer hem och ska börja köra manuellt igen. Nej, jag måste faktiskt bedömma min första tur vid ratten som lyckad, även om det blev en del ryckiga starter i denna stora och tunga bil. Jag blev till och med erbjuden att köra en cool svart mustang av en kille på golfbanan direkt efteråt. Jag tackade nej till detta frestande erbjudande, man ska inte utmana ödet.

Detta var allt jag hade att rapportera om denna gågna vecka. Hoppas det gav er insikt i hur livet som au pair kan te sig en arbetsvecka i augusti. Efter mitt förra inlägg om kulturkrockar har jag fått önskemål om att skriva om amerikanernas fördomar om oss svenskar. Ska undersöka höra mig för om detta. Allt för mina trogna läsare. ;)

Kommentarer
Postat av: Sickan

Kul att höra om hur du har det. Det verkar riktigt spännande :) Vi får fortsätta snacka om OS 2012 nån dag ;)

2008-08-22 @ 23:16:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0