Get wet on HersheyparkI det här landet tycker de om berg-och-dal-banor, det märkte jag igår då vi  var med ungarna på nöjesfältet Hersheypark (uppkallat efter chokladtillverkaren Hershey´s). Det var ett kombinerat tivoli och vattenland med minst tio berg-ochdal-banor. Det fanns fyra i trä och minst 6 andra. Barnen, som aldrig varit på tivoli förr, började dagen med en tur i den värsta berg-och-dal-banan på hela tivolit. Personligen är jag inte så förtjust i att åka, men ungarna sprang in med några kompisar till en berg-och-dal-bana som verkade vara lämplig som första åk. De kom ut 20 min senare helt skakis och Nicklas såg totalt vettskrämd ut på bilden från åkturen. Vi gick därifrån och upptäckte att berg-och-dal-banan, som på kartan inte sett speciellt farlig ut, var den snabbaste av alla på tivolit och innehöll diverse loopar och andra snurrar och frittfall-backar. Efter det tog vi det lite lugnare.

Det fanns betydligt mer än två berg-och-dal-banor på Hersheypark.

Då vi blivit lite lagom varma tog vi en tur till vattenlandet. Då jag stått ca 20 min i kö för att åka min första rutchkana i dubbeldäck stängde vattenlandet p.ga. åskvarning, så jag hann inte bli speciellt avsvalkad just då. Det blev jag däremot sedanre då jag hängde med barnen att åka en blöt karusell liknande Colorado på Lisseberg. Vi satt alla i en gummibåt som snurrade genom några forsar, lite lagom trevligt tills vi kom till slutet då tre vattenfall spärrade vägen. Var genomblöt och kall hela kvällen.Det blev en lång varm och blöt dag , men också en trevlig sådan. kan definitivt rekomendera deras mjukglass med chokladsås. Om jag kommer bli beroende av något under det här året är det glass. Det finns inget bättre och egendesignad vanilj-och-cholkadglass med dajm och cokladsås eller Ben&Jerry´s glass! Förutom glassen låg det ett chokladland mitt emot tivolit. Detta hann vi dock inte besöka, vilket kanske var lika bra, men det garanterar ytterligare ett besök innan jag åker tillbaka hem.


Vi var lagom blöta efter en åktur i forsen.

Beerpong - det klassiska partyspelet

När man åker ett år till USA innebär det i princip ett år fritt från alhohol och festande, så länge man inte är över 21. Känns för mig lite segt eftersom det inte var så fruktansvärt länge sedan jag äntligen fyllde 18. Ett undantag kan dock vara om man hamnar i en familj som gillar ölspel, vilket var fallet för mig.

Min familj känner mycket folk och har middagar varje helg då vem som helst är välkommen. I lördags bestod maten av krabbor, massor av krabbor, som slängdes ut på tidningspapper på bordet och åts under ca 4h. Efter denna långa måltid, då de andra tjejerna kom tillbaka från beachen, var det dags att spela Beerpong. Ett enkelt  och rploigt spel som går ut på följande:

6 muggar med öl ställs upp i en triangel på varje sida om bordet.
Två lag med två spelare vardera (fungerar säkert med fler eller färre) ställer upp på var sin sida av bordet.
Spelet går ut på att pricka motståndarens muggar med en pingisboll.
Man kan antingen studsa i bordet, då har motståndarlaget rätt att slå undan bollen, eller pricka rätt i.
Vid träff får motståndarna dricka upp ölen i muggen innan de kastar nästa gång.
Förlorar gör den som först blivit av med sina muggar.

Det gäller att pricka rätt. Här ett kast från det vinnande laget

Ett simpelt och roligt spel som man snabbt blir besrusad av, vilket också var fallet i lördags. Vi valde dessutom att spela på en altan vilket medförde att vi varannan minut fick hoppa ned och leta efter bollen på gräsmattan under. Det visade sig också att jag var bra på att pricka röda (Ja, det ser ut som i alla filmer) plastmuggar. Tyvärr var min partner, en militär och datahacker från Californien som var kusin till grannarna, inte lika bra så vi förlorade alla matcher.

Efter att vi korat en vinnare i beerpong, mina värdföräldrar, och klockan var runt 2 på natten började vi istället spela "Jag har aldrig". Vid denna tidpunkt var de flesta rätt berusade. Medverkande var jag + tre andra svenska au pairer, min värdpappa, hans sköna polare från Puertto Rico samt kusienen från californien. De fick veta en hel del saker om oss som de kanske inte borde. Vårt hopp är att de inte kommer ihåg så mycket av det.

Runt halv 4 gav vi upp. Då skulle en av au pairerna åka till flygplatsen för att ta flyget till Florida och träffa sina svenska föräldrar för första gången på ett år. Lyckat!

Detta var en helcrazy natt, så som sagt: Om ni ska tillbringa ett år i USA, se till att ni hamnar hos en familj som gillar ölspel ;)

De röda plasmuggarna som man ser i alla Amerikanska ungdomsfilmer finns i verkligheten, och de ser likadana ut ;)

Livet på andra sidan

Hej på er alla som hittat hit!
Detta är en blogg om livet som au pair under ett år i Amerika. Den kommer att inehålla tankar, funderingar och information om landet med stort L. Genom att läsas mina inlägg kan de som är intresserade öka sina kunskaper i ämnet "Hur man som svensk överlever ett år i USA". Visste ni t.ex. att man kan hamna i fängelse om man lämnar sina barn ensamma i bilen eller att det är tillåtet att svänga höger mot rött?

Intressanta upplysningar som dessa, historier om spännande upplevelser, kulturkrockar och mycket annat kommer innom den närmaste framtiden att finnas tillgängliga. Allt för att roa er och för att jag själv ska få en chans att reda ut mina egna förvirrade tankar.

Enjoy!

//Alexandra Thedeby

RSS 2.0