A looong workingday

Tjenahejsan!
Kände mig tvingad att skriva ett inlägg som folk orkar läsa. Det förra inlägget var löjligt långt, även för att komma från mig, och jag har full förståelse för om ingen har orkat ta sig igenom hela. Tänkte dock fortsätta att beskriva hur det är att leva här och berätta om hur en "vanlig" arbetsdag kan se ut...

Fredagen den 14 november började klockan 9 då väckarklockan ringde. Hade unnat mig själv en sovmorgon, brukar annars gå upp vid 8 trots att jag inte börjar förens klockan 12. Efter en frukost i enskildhet bäddade jag barnens sängar och satte på en tvättmaskin. Klockan 10 kom Emmy över och vi gick på en rask promenad på en timma och cirka 8km. Dusch och en check av mailen vad det jag hann med innan den gula skolbussen kom svepande med mitt yngsta värdbarn. Efter de vanliga fraserna omm hur dagen varit och en ny laddning tvätt i maskinen gick vi ned till Cat där vi åt lunch tillsammans med henne och hennes barn plus Emmy och hennes yngsta. Barnen fick mackor och fruktsallad, som vanligt, och vi lyxade för en gångs skull till det och åt varsin 2/3 leftover pitarulle med kycklingröra och björnbär. Då barnen troppat iväg till lekrummet blev vi plötsligt otroligt baksugna och bestämde oss, efter en stunds dividerade, att göra chocolatechip cookies. En timma senare kallade vi på barnen och gav dem nybakade kakor med mjölk. I vanliga fall hade vi naturligtvis bakat något som barnen hade kunnat vara med och göra, meen igår tröt fantasin och barnen hade det riktigt roligt på egen hand. Vi har upptäckt att de faktiskt leker mycket bättre då vi inte "lägger oss i". Är vi i närheten finns det helt plötsligt inget att göra och alltid är det någon som slr sig och behöver tröstas. Då de leker själva kan de klara sig hur bra som helst och brukar oftast ha mycket roligare. Naturligtvis lämnar vi inte barnen åt sitt öde utan finns i angränsande rum och checkar med jämna mellanrum vad de har för sig så att de inte river huset.

Då klockan närmade sig fyra gick vi hem så att jag hann lägga in tvätten innan de större barnen kom hem. Fredagar har de båda fördelarna att mina barn är helt aktivitetsfria och inte heller har några läxor att göra. Tyvärr har inte de andra barnen i området det lika "fritt" utan åker iväg på dans eller någon annan kreativ aktivitet på HAC så problemet för oss brukar vara att hitta någon de kan leka med. Igår löste sig detta dock utan problem och tjejerna gick iväg till en granne medan en annan kille kom hit för att leka med min. Vid sextiden var det middagsdags, denna kväll bjöds det på resterna av de hemmagjorda hamburgare som jag slängt ihop kvällen samt några slisar värmd pizza. Inte vad jag brukar föredra att ge dem till middag, men jag var lat och fantasilös och så var det faktiskt fredag. Föräldrarna kom hem vid sjutiden för att byta kläder och slänga i sig några glas vin innan de troppade iväg på Vin&Martini-kväll i klubbhuset. I förbifarten nämnde de också att det skulle komma två andra barn, vars mamma också skulle med och dricka vin, som eventuellt skulle sova över. Som alltid då min familj hittar på något hade även Emmys värdföräldrar bestämt sig för att umgås lite med grannskapet, vilket innebar att hon också jobbade. Därför tog hon med sina ungar över och vi släppte ned dem i källaren där de fick springa av sig en stund innan det blev dags för film och popcorn. Själva plaserade vi oss framför TV:n på våningen över med en skål glass och checkade dem ungefär var tjugonde minut, såvida inte Emmys yngsta kom upp och grät efter mamma. Vid halv 12 tiden kom "den andra mamman" och plockade upp sina barn och min värdpappa kom hem med henne en stund och passade på att lägga femåringen. Efter det drog han ned för att "plocka upp de andra" och vi var åter ensamma med barnen. Klockan 1 tyckte vi det var dags för sängen och Emmy bar hem sina ungar, en på ryggen och en i famnen, och jag lyckades släpa med mina uppför trapporna och fram till sängen. I väntan på föräldrana passade jag på att städa upp så mycket jag kunde av utspridda popcorn samt diska skålar och glas. Då jag var klar bestämde jag mig för att ´det inte var värt att vänta på att de skulle komma hem utan gick och la mig med förhoppningen att barnen skulle komma ihåg att jag sover i källaren om de skulle vakna och mamma och pappa ännu inte kommit hem.

Antal arbetstimmar? Svårt att säga eftersom jag inte vet då de kom hem. En vanlig arbetsdag? Inte riktigt. Visst har jag jobbat kväll/natt/helg förut, men i vanliga fall slutar jag vid sjutiden på kvällen och är ledig lördag söndag. Såhär dagen efter känns det helt okej, om än lite segt, barnen väckte mig nämligen aningen tidigare än jag planerat genom att hoppa runt som elefanter på våningen över. Vad kan kan säga? Alla jobb har sina för och nackdelar, och jag bara hoppas att de vuxna hade en trevlig kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0