Crazy European chicks

Vi har alla våra fördomar, oavsett om vi vill erkänna det eller inte. Det finns ju GANSKA många fördomar om amerikaner, och alla stämmer såklart inte (även om de flesta faktiskt gör det :P). Att många amerikaner vet ganska lite om världen utanför Staterna stämmer definitivt, om än inte i det område där jag befinner mig. Afrika är inte ett land och alla svenskar är inte blonda. Sverige verkar ofta förväxlas med Schweiz av någon obegriplig anledning, iallafall innom filmbranshen. Vi har väl alla någon gång sett en parodi på en svensk brud med blonda flätor, schweitsisk folkdräkt och tysk brytning säga "Halla my name is Inga and I am from Schwiden". 

Att amerikaner är öppna människor som inte drar sig för att prata med vem som helst är faktiskt en fördom som stämmer och dessutom är till ens fördel. Vi har ett antal gånger, då vi pratat svenska på en offentlig plats, fått frågan varifrån vi kommer och svaret, då vi meddelat dem att vi är från Sverige att det syns för att vi är blonda. Senast detta hände var igårkväll då vi pratade svenska i omklädningsrummet på gymet. En kvinna i femtioårs åldern undrade vad det var för språk vi pratade och sa att hon trodde att det var svenska för det hade en anorlunda klang. Många av de vi träffar blir dessutom väldigt glada då de hör varifrån vi kommer och talar genast om att de skulle vilja åka dit, för det stämmer att många härifrån aldrig har varit utanför landets gränser. Då är det ju extra kul att det första land de vill besöka är Sverige, undra varför?

Alla som har sett Eurotrip vet vad som sägs om Europa och dess brudar och sexliv. För alla under fyrtio kan jag varmt rekomendera denna film om ni inte sett den. Själv brukar jag inte vara speciellt road av amerikanska ungdomsfilmer, men denna film är ett undantag. Jag har sett den så många gånger att jag kan i stort sett alla repliker utantill, och jag skrattar lika mycket åt Cooper varenda gång. Vad jag nu vill få fram med detta är att i den filmen framgår det ganska tydlig vilka myter det finns om Europeiska tjejer och deras oblygsamhet vad det gäller att visa upp sina kroppar, med andra ord är en europeisk strand varje amerikansk killes dröm. Vad ni än tror om amerikaner efter att ha sett, någon av de mindre lyckade, amerikanska collagefilmer så är de ganska skygga. I ett land där sexualundervisning inte är ett ämne man läser i skolan och där det är helgonlikt att vara oskuld är detta kanske inte så konstigt. Som svensk är jag uppväxt med att vi alla ser likadana ut och att det inte är något märkvärdigt att visa upp sig naken för nadra av samma kön i omklädningsrummet efter gymnastiken eller i duschen i badhuset. Att barn under fem springer runt nakna på stranden är inget vi ens tänker på. Här skulle folk dock glo som galningar och undra vilka vrickade föräldrar som utsätter sina barn för sådan förnedring. I duscharna på gymmet har alla kvinnor sitt eget bås med inte ett utan två draperier för att alla ska vara försäkrade om att ingen annan ska upptäcka att hon också har bröst!

Igårkväll åkte jag, Cat och Emmy till gymet och sprang på löpbandet i 10 min för att ha en ursäkt att utnyttja duschen och bastun som finns där. Hemma är det ju förbjudet med badkläder i bastun, här är det snarare förbjudet att vara utan. Bikinitrosor satte vi på oss, mest för att det kändes trevligare, men överdelen struntade vi i. Sedan satt vi i bastun och skrubbade oss rena och fräscha med spavantar, inget konstigt alls, men som vi kom på att det från utsidan kan ha sett ut som att vi satt och smekte oss själva - iallafall i en amerikans ögon. Man ser ju det man vill se och med alla fördomar som finns om europeiska tjejer kan det vara lätt att se saker för andra än vad de är. Oavsett vad tanterna i omklädningsrummet tänkte så kände jag mig lite som en crazy european chick, trots bikinitroserna och duschdrapperiet, vilket inte är vad jag skulle titulera mig som. Jag vill ju inte vara den som gör skäl till att fördomarna om svenska tjejer ser ut som de gör! Nä, amerika är ett underligt land...


Kommentarer
Postat av: Frillo

Gillar verkligen att läsa din blogg. Nu har du fått lite reklam i min också =)

2008-11-08 @ 22:23:20
URL: http://frillo.blogg.se/
Postat av: Cat

So true, so true!!!

Haha grymt inlägg.. Sitter här och skrattar för mig själv =)

2008-11-09 @ 04:18:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0