Preparing for Halloween

Vad gör man en kulen höstkväll i oktober? Förbereder för Halloween såklart!
Om man som svensk har svårt att föreställa sig hur stor denna högtid är här kan jag bara säga att det är STORT! Barnen har planerat kostymer sedan jag kom (i juni) och pynt har funnits att köpa i affärerna sedan i Augusti. Vuxna är lika excited som barn och tävlar i att utsmycka sina hus på läskigast tänkbara vis, så det är svårt att inte dras med i Halloweenandan (eller ska jag kanske säga anden?). I onsdags kväll insåg vi (jag, Cat och Emmy) att det kanske var dags att skaffa kostymer. Jag hade redan min tanke klar, att vara Pippi Långstrump, men vi kom på att vi ville höra ihop på något sätt, liksom ha ett tema, och de vägrade att vara Herr Nilson och Lilla gubben så jag fick lov att tänka om. Vi drog till Walmart för att köpa kostymer, något i stil med de tre små grisarna eller liknande, men sortimentet var ganska utplockat och eftersom jag inte fick vara orm vägrade jag gå med på idén Adam och Eva, vilket var i stort sett de enda kostymer som fans kvar. Inne på Walmart onsdag kväll var vi alltså tvugna att bestämma oss för vad vi skulle göra och tog därför saken, eller snarare Emmy tog kartongbiten, i egna händer och bestämde oss för att designa våra egna kostymer. Kostnad - $2 för två burkar sprayfärg. Utseende - får ni läsa om i nästa inlägg.

Dagen efter kartonginskaffandet tillika dagen före Halloween var det dags att börja förbereda på allvar. Förberedelse nummer 1 - bakning. Under dagen satta vi ungarna i arbete att baka muffins och chokladbollar för att tillverka eyeball-cupcakes och spindlar. Idéerna till dessa bakverk var båda mina och för att lite snabbt förklara hur de görs så:
Ögonmuffins:
1. Baka muffins - gärna små.
2. Täck dem med vit glasyr (florsocker och vatten eller i det här landet frosting)
3. Sätt en M&M eller Nonstop i mitten (grön, brun eller blå)
4. Måla röda linjen med karamellfärg (rödsprängdhet)
Spindlar:
1. Baka chokladbollar
2. Skär lakrits eller annat godis till smala pinnar och stick i som ben
3. Använd strössel eller något annat kreativt för att skapa ögonFörberedelse nummer 2 - karva pumpor. Kvällen före DAN var det dags att skära pumporna, en familjetradition som jag tyvärr missade att vara med om då min familj gjorde det på onsdagskvällen. Därför tog jag min pumpa, den största av alla, och traskade in till grannen för att gräva i pumpagojs med dem.

Hur man karvar en pumpa:
1. Skär ut ett lock (skär det snett så att det inte trillar igenom efteråt)
2. Stick ned händerna och plocka ut så mycket äckligt gojs du kan få tag i (Glöm dock inte bort att spara kärnorna, superogod att rosta)
3. Rita ut ögon, näsa mun eller vad du nu vill ha på din pumpa
4. ta en kniv, såg eller något annat verktyg och skär efter linjerna
5. Sätt i ett tänt ljus och
Wola! Your Jacklantern is done!¨
Jag bestämde mig för att göra en orginell pumpa och skådespelare som jag är valde jag naturligtvis att  skära ut teatermasker. Gjorde två ansikten på pumpan, det skrattande på ena sidan och det ledsna med en tår på andra sidan. Det tog sin tid och gav säkert någon liten muskel i underarmen, men jag blev rätt nöjd med resultatet.

Förberedelse nummer 3 - tillverka kostymer. Då pumporna stod klara med lysande ögon framför ytterdörren och klockan började närma sig 10 var det dags att lägga en avslutande hand vid våra orginella och extremt fula, emn coola, kostymer. Med skalpellkniven i högsta hugg traskade vi ut i garaget för att skära ut konturer i kartongpappret varefter vi smög ut på baksidan och sprayade dem, och delar av gräset, med silverfärg. Då klockan närmade sig midnatt kände vi oss klara med alla förberedelser och gick trötta till sängs i väntan på den stora dagen. Man brukar ju säga att det roligaste med en högtid är alla förberedelser och all förväntan. Vi får väl se om så var fallet även i Anmerika...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0