A girly weekend

Tjosan!
Här kommer ett inlägg på en söndagsmorgon (snarare förmiddag och för er kväll, men det låter inte lika bra).

Efter en halft deppig torsdag då Josefine åkte och med en ledig helg (utan värdpappor som dragit till Tyskland för att dricka öl i en vecka) framför oss kände vi oss taggade för att göra något skojigt och helcrazy tillsammans. I fredags kväll tog våra värdmammor med sig barnen ut på restaurang så vi passade på att länsa kylskåpen och för första gången tillsammans laga en vettig middag att äta. Resultatet blev kycklinggryta som var så J***a god! Vi dukade upp superfint hemma hos Emmy med romantiska bordsunderlägg, fina servetter och tända ljus. Supermysigt! Lite senare på kvällen då glassbegäret började bli lite väl stort slängde vi ihop en sats chokladbollar och serverade till. (Det går nämligen inte att äta glass bara som den är längre. Man måste ha minst en godissort, Oreos, brownie eller chokladboll till, annars är det inget gott.)Efter denna tjejiga kväll var vi om möjligt ännu mer laddade för att göra något skoj tillsammans. Vi tog det dock lugnt och planerade innan vi drog iväg. Förmiddagen ägnades år konversationer via skype och träning på HAC. Först vid tretiden kände vi oss redo att sätta våra planer i verket. Vi plattade håret, sminkade oss och klädde oss i likadana kläder (gröna t-shirtar och svarta shorts), packade picknick-korgen med fruktsallad och kanelgifflar (kanelbullens dag till ära) och drog fram cyklarna ur garaget. Tro det eller ej, men både Cats och Emmys familjer äger cyklar. Nämnas bör kanske att de var gamla, dammiga, utan luft i däcken och säkert inte använda på 20 år, åtminstone inte sedan au pairerna började komma hit. För mig, som aldrig cyklat på en cykel utan fotbroms, var det lite skakigt. Det kändes faktiskt som att lära sig cykla på nytt, men trots detta trillade jag inte en enda gång.

Efter ca 10 min cyklande tröttnade vi, lagom framme vid en för oss perfekt picknickplats: En gräsplätt vid en åker vid sidan av en korsning. Jag kan lova att folk glodde då de körde förbi! Amerikaner är inte vana vid att folk cyklar, eller har picknick på spontana platser och särskilt inte tre snygga tjejer i likadana kläder den 4:e oktober! Vi hade askul och vinkade till alla som körde förbi. En bil, med killar, vände och körde förbi en gång till. Sedan stannade de och frågade vad vi hette. Inte illa! Efter att ha intagit vår matsäck, spelade vi kort och tog en massa flumiga bilder med Emmys superkamera. För att ytterligare "skämma ut oss" började jag lära Emmy och Cat att jonglera, vilket inte gick så illa som man kunde ha trott. Då vi började frysa och kände oss redo att cykla hem kom bilen med killarna körande förbi igen. den här gången stannade de och gick ut för att prata. Det var ett gäng på runt 6 st som bodde runtikring och hade varit på konsert, 18 år var de. tyvärr var de inte så pratglada och drog snabbt vidare. Innan de hann sticka hann Emmy iallafall ge dem sitt telefonnummer "In case they were having a party sometime" och de hörde faktiskt av sig senare på kvällen, dock inte riktigt på det sätt vi tänkt oss.Scenario:
Ett gäng killar är ute och driver runt en lördagseftermiddag. Helt plötsligt får de syn på tre snygga tjejer sittandes vid sidan av vägen. De vinkar och ger tecken att de ska stanna. Killarna glider upp och säger hej. De frågar vad de gör och varför. Svaret blir att de har picknick och undrar om de vill vara med. De är 19-20 år och berättar att de kommer från Sverige och ska stanna ett år för att jobba, men är lediga idag och skulle vilja ha några att hänga med på kvällen. (Låter det inte som ett filmscenario så säg...) För att få veta lite mer om dessa heta brudar börjar de med att ställa frågan "Röker ni?" ?! Efter fem minuters småprat bestämmer de sig, mot alla ods, för att dra vidare. Innan de hinner iväg springen den mest påstridiga av dem fram och erbjuder sitt nummer "ifall de skulle ha lust att umgås någon annan dag". Då de komer hem inser de vilket otroligt tillfälle de har och skickar därför genast iväg ett sms med texten: Are you dtf? Svaret kommer genast med frågan om vad denna ovanliga förkortning betyder. Tja... det är väl lika bra att vara ärlig. DTF=Down To Fuck. Nästa svar förtäljer dem att chansen till någon närmare bekantskap definitift är sumpad.

Ja, ja säga vad man vill om amerikaner, men speciellt smarta är de inte. Innan kvällen var över hade vi iallafall lyckats hitta några av dem på facebook och jag hade fått en förfrågan om att hänga med en kille på hans homecomming (typ skolbal). Med eller utan ragg hade vi iallafall en lyckad dag, som vi avslutade med leftovers från fredagskvällen framför en romantisk komedi. Det kan vara skönt att bara vara tjejig ibland ;)


Kommentarer
Postat av: Josefine

Jag älskar din frisyr, skit snyggt=)

2008-10-06 @ 10:30:34
URL: http://josefineh.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0