Donuts on a Sundaynight

Vad gör man en söndagskväll i oktober?
Tja... det finns nog många svar på denna retoriska fråga. Hade det varit i Sverige hade nog svaret för min del varit en hemmakväll framför TV:n med sportnytt eller en söndagsdeckare på TV4. Här i Pensylvainia/Delaware kan man såklart också se på TV, men varför sitta hemma och ruttna på sin lediga dag när man kan åka till Dunikn Donuts och spela kort med okända män.På detta vis resonerade iallafall Cat och jag då vi klockan halv 9 tröttnat på att ligga i min säng och snacka skit. Inte för att vi legat där hela dagen, men det finns ju roligare saker att göra. Timmarna innan vi hamnade nere i min källare hade vi fördrivit som vilka amerikaner som helst genom att hänga nere på mallen. Efter en ordentlig sovmorgon och en sen frukost blev vi upplockade av Madde, vars GPS guidade oss ut på landsbygden där vi plockade upp en thailändare som nyss anlänt till trakten och behövde någon att åka med till au pair-mötet senare på kvällen. Med henne på plats i bilen följde vi GPS-röstens behagliga, men inte helt korekta, komandon mot Christiana mall där vi slog ihjäl några timmar i klädaffärerna. Detta tidsfördriv kom att kosta mig hela $78 då jag hittade den bästa vintertröja att äga i ett hus utan isolering, med andra ord ett måste för att överleva vintern här. Med en lättare plånbok (detta är bildligt talat, för trots att de fortfarande lever på stenåldern och betalar med checkar i det här landet kan man faktiskt även betala med kort) gav jag mig åter ut i kylan (ja hösten har anlänt till slut) med de andra för att bege mig till dagens andra, mer fruktade anhalt - Frightland. Au pair-mötet i oktober, skräckens, månad var naturligvis förlagt till ett skräckfält med inte mindre än 7 olika skräck rides att välja mellan, däribland spökhus, åktur i höskrinda genom en mörk och farlig skog eller en trevlig vandringstur genom ett majsfält fullt av psykopatkopior med motorsåg. Som tur/otur var fick Madde, vår chaufför, en migärnattack av det värre slaget och kunde inget annat göra än att åka dit och meddela Rosetta (vår LCC/gruppledare) att hon måste åka hem och lägga sig snarast möjligt. Ingen motorsågsmasaker den här gången alltså.

Efter att ha blivit avsläppta och hällt i oss en kopp varm choklad hamnade vi då i min säng med några timmar kvar av söndagen att göra något av. TV:N var som sagt ett möjligt alternativ, men inget som lockade. Klockan 10 skulle vi hämta upp Emmy vid busstationen i Wilmington dit hon skulle återvända efter en helg i huvudstaden med några polare från au pairskolan. Vi bestämde oss för att roadtrippa medan vi väntade och hade Marshalls som utgångspunkt för vår tur. Då vi kom dit var outletet dock stängt så vi kröp sakta framåt över parkeringen spejandes efter något som var öppet klockan 9 en södagskväll. Vi hittade Donkin Donuts där vi slog oss ned med varsin munk (eller i själva verket två för vi fick en gratis av den snälla indien i kassan) och ett paket apelsinjuice och började spela kort. Efter en sisådär två omgångar skitgubbe och en runda stress blev vi avbrutna av en man som frågade varifrån vi kom och vad det var vi spelade. Vi berättade glatt att vi kom från Sverige, jobbade som au pairer och spelade ett svenska kortspel som hette "Turn ten" (Vändtia), naturligvis var han välkommen att vara med och spela.  Detta erbjudande kunde han såklart inte motstå utan lufsade, med kaffekoppen i hand, över till vårt bordför att ägna sin söndagskväll åt kulturutbyte istället för TV tittande. Lite trögfattad var han, och särskilt gott luktade han inte, men vi hade inget emot lite sällskap i väntans tider och ignorerade därför dessa fakta. Däremot var vi inte lika villiga till sälskap i bilen och sa därför nej till frågan om vi kunde ge honom skjuts hem och gav oss ensamma av mot Wilmington med en påse munkar i bagaget åt Emmy som vi misstänkte skulle vara hungrig efter några timmar på bussen.

Tre munkar och ett utbyte mellan generation/samhällsklass/kulturer var alltså vad vi fick ut av kvällen. Kanske inte det nyttigaste, men förmodligen mer givande än en kväll framför TV:n även om deckare ibland kan vara en helt okej söndagsunderhållning. Så tänk utanför bekvämlighetens ramar någon gång emellanåt så kanske ni upptäcker något nytt av livet - i det här fallet: Donuts med  Boston Kreme!

Kommentarer
Postat av: Josefine

Haha va roliga ni är. Jag antar att dom inte var lika goda som dom vi åt på LBI=)Plus, ni hade ju ingen öl att skölja ner dom med!Miss u!

2008-10-20 @ 18:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0