Unlike an American

Tjena hejsan!
Sitter åter här framför datorn innan arbetsdagen har börjat, som vanligt vid fönstret i mitt rum. Den här dagen är det äkta svenskt höstväder ute - regn och blåst. Ser inget vidare ut inifrån, men jag har varit ute i det och det är faktiskt inte så farligt som man tror - bara man är rätt klädd. Jag gjorde nämligen något så svenskt som att ta en promenad, utefter "motortrafikleden" eller vad man nu ska kalla den. För att ta det från början...

Jag klev upp i korse, klockan 8, satte på mig träningskläderna och käkade frukost för att sedan gå ned till Cat och följa med henne till gymet. Problemet var bara att hon hade tid hos frisören efteråt (hon är ledig till kl. 2 på tisdagar eftersom hennes yngsta barn har lång dag i skolan) och skulle förmodligen inte hinna hem tills jag började. Hade dock ingen lust att sitta hemma då jag laddat för träning så jag följde med iallafll och bestämde mig för att gå hem. Inget vidare väder som sagt, men ingen big deal för en svensk. Vi mätte sträckan igår och den var ca 3km, med andra ord som till ICA ungefär. Nackdelen är att det inte direkt finns några gång eller cykelbanor så jag fick gå i väggrenen, men med skidjacka, mössa och vantar var det inget annat än en skön promenad. Jag såg inte så mycket av de som satt i bilarna som passerade, men jag kunde ana deras blickar. Jag befinner ju mig trots allt i landet där man tar bilen till grannen. (Detta är faktiskt sant och ingen fördom.) Då jag var nästan hemma stannade t.om. en tjej och erbjöd mig skjuts hem. Jag log och tackade nej, inte av principskäl - för jag hade kunnat hoppa in i en bil för att slippa regnet - utan för att jag bara hade runt 300m kvar.

Säga vad man vill om amerikaner, men lata är de oavsett hur vältränade de är, och detta mina vänner är ett land uppbyggt efter bilen - men om man bara vill så går det alldeles utmärkt att gå även utan gångbanor. Har man bara rätt motivation så kan man göra det mesta, och jag menar vem skulle inte traska 3km i regn och blåst för att få träna...?

Kommentarer
Postat av: Morbror

Gratulerar på födelsedagen Alexandra !

/Morbror

2008-10-31 @ 20:05:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0