Donuts worth driving for

Tjena hejsan!
Sitter här i datarummet och skriver ett inlägg efter en härlig helg på beachen. Barnen började skolan idag så mitt nya schema innebär ledigt fram till 12. Det kan jag definitivt leva med. Gick visserligen upp vid halv åtta idag, men vad utstår man inte för att få vinka av dem då de för första gången det här skolåret stiger på den gula bussen och försvinner iväg mot ett nytt år av kunskapsintag. Det är inte utan att man blir lite nostalgisk.

Sista helgen av sommaren tillbringade vi på LIB (Long Beach Island), New Jersey, där Dougs mamma har ett beachhouse. Hade lite ångerst i fredags över om jag skulle följa med eller stanna hemma för en långhelg med huset för mig själv. I sista stund fattade jag beslutet att försöka vara lite social och tillbringa helgen på beachen, vilket så här i efterhand känns som ett klokt val.  Jag fick en helg full av läsning, solsken och promenader längs stranden. Tillbringade en del tid för mig själv med att sitta på balkongen med en kopp te och bara titta ut över havet, defintivt ett sätt jag kommer välja att tillbringa mina sista år på, men hnen och morevliga stunder tillsammans med barnen och mormor Marge som jag kommer bra överens med.

Denna fantastiska utsikt kan man njuta av från balkongen på Marges fantastiska beachhouse.
Större delen av lördagen och söndagen spenderades på beachen och det sista arbetet på solbrännan. Måndagen däremot tillbringades i en bil, med mig bakom ratten. Lyckades för första gången få ut Doug på en tur med bilen, anledningen - munkar. På södra delen av ön finns nämligen ett konditori som säljer en viss sorts munkar som min värdfamilj råkar vara barnsligt fötjusta i. Själv kan jag väl trycka i mig en halv munk om det kniper, men mer beroende än så är jag inte. Dock tar det ett tag att köra dit, nästan 25 min, men eftersom vi ändå skulle köra så fanns det inget som hindrade familjen från att få sina efterlängtade bakverk, trodde vi. Tog mig dit utan problem, är faktiskt riktigt stolt över mig själv, och lyckades göra en perfekt parkering dessutom. Efter en maffig lunch bestående av krabburgare och musslor i tomatsås steg vi in på konditoriet med inställningen att köpa minst ett dussin munkar. Jag kommer aldrig att glömma minen i Doug ansikte när tjejen bakom disken meddelar att den sortens munkar han vill ha tyvärr är slut. Inte för att det inte fanns en sisådär 10 andra sorter att välja mellan, men just de han skulle ha fanns inte att få för dagen så det var bara att hoppa in  i den stora, röda bilen och köra hem igen. Det blev en dyster afton, nästan.Trots besvikelsen på slutet ser jag iallafall helgen som lyckad och en fin avslutning på sommaren. Jag fick lite extra färg på benen och en ordentlig förbättring av självförtroendet vad gäller bilkörning så det finns inget att klaga på. Nu är det dags för nästa avsnitt av mitt år i USA. Efter att ha nått Checkpoint 1 börjar nästa utmaning - skolåret. Kan ännu inte uttala mig om utgången, men klart är att jag nu har tillbringat 1/6 av livet på andra sidan!

Kommentarer
Postat av: Månson

Helg på beachen....vissa har de förbannat bra. Andra har hård skolgång med tidiga mornar och svåra prov. Med "andra" så menar jag andra. Jag har det bra. Skönt schema, lätta kurser, visst, det är några tidiga mornat...men det får man leva med.Visst ja, kan du skriva ut vart du bor i ditt nästa inlägg. Då kan man leta upp dig på Google Earth och kolla hur slumområdet du bor i ser ut.Have a good one, men tänk på: För mycke sol åldrar huden, vi vill inte få hem tant Alexandra.

2008-09-03 @ 13:49:57
Postat av: Elin

Hejhej! Det låter ju som det går väldigt bra där bortom horisonten. =) De första striderna kanske alltid är dom värsta. Sedan vänjer man nog sig, antar jag. Fasen va avis jag är att de fortfarande är varmt hos dig. Här har höstrusket börjat. Usch, usch!! Keep up the good work. Hoppas du uträttar något viktigt för mänskligheten. =) KRAMIS! //Elin O

2008-09-03 @ 21:31:50
URL: http://spegelljus.blogg.se/
Postat av: Gustav

Helg på stranden, vissa har det bra och andra har det bättre. Här blåser det och regnar i princip varje dag känns det som men i alla fall kul att veta att solen finns kvar om ändå någon annanstans. Fortsätt med att leva livet och ha kul men glöm inte bort - lagom är alltid bäst!Ha det lagom

2008-09-04 @ 23:28:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0