Träningsverk och ragg på samma gång

Dear readers...
Här kommer ett nytt inlägg från ett hyfsat händelsefattigt  Pensylvainia. Efter söndagens tripp till Philly har det varit ganska lugnt härikring, med jobb som vanligt. Det enda "nya" som har hänt är att jag numera är medlem på HAC, Hocessin Athletic Club, vilket är sporthallen här i området. Månadsavgiften är $ 42 och jag planerar att med råge tjäna in den summan genom att ta minst två träningspass om dagen, kanske ett för att vara realistisk men iallafall. Ni kanske undrar hur sporthallarna här skiljer sig från de där hemma? Nu är jag inte någon expert på just sporthallar eftersom jag, sedan jag kom hit, aldrig har varit särskilt intresserad av fysiska aktiviteter men jag tror inte att det finns fler likheter än skillnader.

För det första:
HAC är en club för människor bosatta i Hocessin och innehåller förutom gym och salar för classes även badhus, lekhall och café. Det är med andra ord lätt att tillbringa en hel dag där. Den del av stället som jag hittils har utnyttjat är fitness arean med löpband och andra konditionsmaskiner i rader (alla med egen tv-skärm såklart) samt diverse styrketräningsmaskiner. För mig som är van vid att springa utomhus för mig själv, och dessutom råkar vara svensk, känns det lite jobbigt att kliva upp på ett löpband emellan en halvfet svettig gubbe i femtioårsåldern och en supersmal vältränad hemmafru, men jag natar att man vänjer sig.

Det var alltså igår jag skrev in mig och jag kunde då för första gången ta mig en titt på insidan av det ställe där barn, au pairer och värdföräldrar tillbringar en väsentlig del av veckan. Utna medlemskap är man inte ens välkommen in, men nu har även jag fått en vit plastbricka och kan ta mig igenom scannern som alla andra. Det första jag gjorde var att ställa mig på löpbandet, som som sagt kändes lite väl intimt, och springa 3 miles. Då jag var ensam (d.vs. utan kompisar) i gymet vågade jag inte ge mig på styrketräningsmaskinerna i risk för att fastna eller på något annat sätt skämma ut mig, så jag gick till caféet för att köpa en flaska vatten och läsa broushyrer, och vad händer då? Jag blir uppraggad av en kille! Förtsa dagen. Han hette Mike och jobbade där och ville efter ca 2 min samtal om ingenting ha mitt nummer. Jag tog till den klassiska repliken "Jag har inte lärt mig mitt nya nummer än" vilket faktiskt nästan stämmer, jag lyckades memorera det bara för några dagar sedan. Tyvärr lät sig Mike inte nedslås av detta utan gick glatt och hämtade ett kvitto i kassan och gav mig sitt nummer. Till saken hör att Mike varken var särskilt snygg eller i rätt ålder. Han var välk inte lastgammal, men lite för gammal för min smak.

Så det var inte helt villigt jag bestämde mig för att besöka HAC även denna morgon för ett träningspass med Cat, dock såg jag inte till honom under den dryga timme vi var där. Idag vågade jag mig till och med, i Cats närvaro, träna styrketräning vilket jag i stort sett aldrig gjort. Kommer att ha en helvetisk träningsverk i morgon men kommer förhoppningsvis, om jag fortsätter i samma anda, att komma vältränad tillbaka till Sverige. Ska försöka bygga lite muskler det här året, men är ändå betydligt mer sugen på att testa på ett antal av de classes som erbjuds. Step up och aerobic är självskrivna val, men jag vill defintivt prova på lite coolare saker som exempelvis yoga och klassisk dans.

För det andra:
Till alla er som tror att alla amerikaner är feta och är förvånade över att det överhuvudtaget finns gym här vill jag bara säga: Ni har SÅÅÅÅ fel! Det krävs en hel del för att alls våga sig dit om man, som jag, inte är sjukt vältränad. HAC kryllar av smala, snygga och extremt vältränade hemmafruar som inte gör annat än att springa på löpband och ta classes i hot yoga.

Kommentarer
Postat av: Sickan

Nej fördomarna man har verkar ju inte stämma direkt. Svenskarna e nog fan latare. Läste nånstans idag att bara var 5:e vuxen svensk tränar. Vet inte riktigt om jag litar på det, men iaf :P Verkar ju vara ett schysst ställe du hamnat på iaf :)

2008-09-12 @ 00:46:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0