Lillördag - at the top of the week

"När katten är borta dansar råttorna på bordet" brukar man ju säga. I det här huset gäller "När värdmamman är borta dansar värdpappan och au pairerna på bordet". Okej, vi dansade aldrig, men det var nära. I tisdags åkte Jenny till Chicago och vad gör man då om kvällarna? Sitter hemma och tittar på tv med en kopp teh? Nej, inte om man heter Doug, för vad kan vara bättre än att bjuda in några polare och laga en Italuensk middag en tråkig onsdagskväll?

I tisdags var jag sjuk, vanlig förkylning, men som alla vet ett djävulens påfund.  Med ont i halsen, täppt näsa och allmän seghet i kroppen jobbade jag på som vanligt. Vad gör man? Då klockan började närma sig halv 9 på kvällen, ungarna bara bråkade och vägrade gå till sängs och Doug fortfarande inte kommit hem kändes situationen ganska hopplös, men det var bara att bita ihop och härda ut. Värre saker har man ju genomlevt. Tidig sänggång blev det iallafall och Doug lovade att vara hemma tidigare nästa dag. Detta löfte höll han. Redan klockan åtta klev han in genom dörren med acmepåsar i händerna och Angelo i släptåg. barnen fick käka popcorn och se på film, medan vi började förbereda middagen. Självklart var Cat och Emmy också här (trots att Top Model gick på tv) och med varsit glas rödvin i handen började vi skiva svamp, koka pasta och berätta historier om alla freakade olagliga saker vi gjort. (Ni kan ju gissa vem som hade mest att berätta.) Vid niotiden skrämde Doug upp barnen i säng och vi var redo att äta så tidigt som halv 10!Till middagen serverades en enkel måltid bestående av gratinerade pastasnäckor fyllda med mozarellaost, parmesanost och spenat på en bädd av utsökt tomatsås med vitlök och rödvin. Inget särsklit för det här hushållet med andra ord. Under måltiden avhandlades diverse sjuka ämnen varav det mest hysteriska skrattanfallet bröt ut då vi skulle förklara det svenska ordet på possum (pungråtta). Seriösa och mindre seriösa samtal flöt förbi och runt 12-1 tiden plockade Angelo fram tequila-flaskan. Salt och citron var bara för pussies, om man inte var på krogen för då skulle man slicka saltet ur nacken på personen till vänster och bita i citronen den andre hade i munnen. För att inte missa den sentimentala delen fick alla, innan vi tog en sipp, hålla ett kort tal eller helt enkelt säga det första vi kom att tänka på. Det var en fin stund. ;)

Efter att jag och cat tagit vårt förnuft till fånga och sagt att det nog var bäst att sluta dricka, med tanke på att vi alla skulle jobba dagen efter, fick vi istället en stund av serious talk - jag med Angelo och Cat med Doug. Har tidigare nämnt Angelos sätt att se på livet i ett av mina inlägg. Idag kan jag tillägga att den mammen är som en levande filosofibok. Om någon kommer på ett sätt att förminska personer så att man kan ha dem sittande på axeln säg til mig! Sist vi pratade sa han att han vaknade varje dag med ett leende över att han fortfarande levde. Igår upptäckte jag att han är praktexemplet på en person med bra självkänsla. Själv håller jag just på att läsa boken Självkänsla nu! som säkert de flesta av er har hört talas om. Den har åtminstone gett mig insikt i att jag faktiskt har bra självförtroende, men en dålig självkänsla. Angelo är bara en glad prick som lever livet och inte bryr sig ett skit om vad andra tycker om honom. Hans filosofi är att föröka se humor i allt och han är verkligen glad och taksam över att bara vara han. Han är absolut ingen flummig person, han har jobb och två barn, utan bara en som är taksam över att leva. Det är min strävan att få sådan syn på livet. Det kommer förmodligen aldrig att gå (se redan där tar det stopp då min inre pessimist tar över) men om jag kunde bli hälften så positiv som honom skulle jag, och alla runt omkring mig, få ett mycket roligare liv!

Klockan tre kom jag i säng, efter den roligaste kvällen på länge. I morse kände jag mig redan bättre från förkylningen och drog ivär till HAC med Cat klockan 9 och körde styrketräning, man kan ju inte sova bort hela dagen bara för att man har varit vaken och druckit tequila halva natten. Så ett recept mot förkylning och ett bättre liv: SKRATTA! 


Kommentarer
Postat av: The Månson

Snälla lilla Alex. Inte träna dagen efter att man har druckit. Det har en direkt negativ effekt, plus att du troligtvis fortfarande hade lite förkylning i kroppen......du är allt en oansvarig flicka.Gå och sätt dig i skamvrån unga fröken!Hoppas du har lärt dig en läxa nu!Ha de fortsatt gott och tänk på detta: "Allways look on the bright side of life" whistle whistle...

2008-09-26 @ 18:23:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0