"Happy I love you Day!"

Kärlek...
Finns det något bättre?
 - Knappast troligt! 

To be in love is by far the most awesome feeling one can ever have! Till alla som har uppleft en riktig förälskelse: Skulle ni någonsin vilja ta tillbaka det ögonblicket, oavsett hur det sluatade? Att älska och att bli älskad tillbaka är det enda som någonsin behövs för att man ska kunna leva. Det är höjden av lycka och man svävar bokstavligt talat bland molnen. Livet leker och blir en glädjespridare utan dess like. Visst har alla roliga saker sitt slut och man kan naturligtvis inte gå runt och vara nykär hela livet. Förälskelsen svalnar - ibland består kärleken och ibland dör den - men känslan var ändå den samma och lika underbar i båda fallen.   

Anledningen till mitt romantiska filosoferande är såklart infallandet av Alla Hjärtans dag, eller Valentine´s Day som det heter här. Fjortonde februari är kanske ett konstigt datum att fira just kärleken. (Det finns naturligtvis en förklaring till detta förknippad med Valentine, men den är jag för dåligt påläst för att gå in på.) Februari är, enligt mig, den mest deprimerande månaden på hela året. Det är mörkt, kallt och mitt emellan vintermyset och vårkänslorna. Vardagen flyter på i sin segaste takt och det finns inget att se fram emot under en snar framtid. Om det är någon månad då man riskerar att hamna i en depression är det februari. Så kanske är det just därför bra att denna kärlekens dag infaller just då allt är som mörkast. Som ett sätt att rädda alla stackars sårade själar och hela världen för att kunna rädda den från undergång. Det går nog att romantisera denna dag hur mycket man vill, om man vill. Saken med Alla Hjärtans Dag är att den brukar vara antingen älskad eller hatad. Jag antar att det beror på om man har någon att "fira" den med eller inte. Personligen tycker jag att Valentine är ganska överskattat och mest ett sätt för affärerna att sälja mer prylar. Har själv ganska svårt för hela idén med att köpa chokladaskar och små gosedjur för att ge till sin "älskade" som en bekräftelse på sin kärlek. Det börjar i alldeles för tidiga åldrar med hemliga kärleksbrev och Chans-förfrågningar i skolan och alltid är det någon som bli utanför och sårad. För vuxna är det mest ett spel för galleriet. Visst kan det vara mysigt att gå ut och äta middag, men varför göra det just samma dag somm alla andra. Det blir så tvunget och inte äkta. Bjud ut din fru en fredag i mars istället och överraska henne ordentligt istället vettja! Det är de spontana grejerna som gör det - inte de förutsägbara i att göra som alla andra gör. 

Valentine´s Day har aldrig betytt särskilt mycket för mig. Jag har på något sätt lyckats pricka in mina pojkvänner emellan och har därför aldrig gjort någon big deal av dagen. Har möjligtvis fått ett kort eller en ask geléhjärtan av mamma, men det är så långt mitt "firande" har sträckt sig. I år däremot har jag för första gången haft någon att vilja fira dagen med, men då råkar det vara så att han bor på andra sidan jorden - bokstavligt talat. Längre bort än Australien går nog inte att komma från där jag befinner mig nu. Min vanliga otur antar jag. Trots detta kan jag utan tvekan säga att detta har varit den bästa Alla Hjärtans dag jag haft "so far". Jag tackar Gud för internet och sms! Dessa teknoligiska under gör det möjligt att trots en oändlig distans ändå kunna prata med kärleken och hålla romantiken uppe så gott det går. Ett hederligt brev på Posten är dock inte att förkasta. För att pigga upp honom lite skickade jag i förra veckan ned ett paket inehållande ett kort, en CD med svenska kärlekslåtar samt en novell som jag skrivit - mest på skoj. Hade inte förväntat mig den succé det innebar. Möjligt att det var spelat, men då han fått paketet tjatade han i flera dagar på att få öppna det, jag gav naturligtvis inte med mig förrän dagen var inne, och då han fick tillåtelse slet han upp det och blev super excalterad över mina "hemmagjorda prylar". Jag tog det som ett gott bevis på att man inte behöver köpa saker för att göra någon glad. Det är definitft tanken som räknas, och personligen skulle jag bli mycket gladare över att få något (vad som helst) som någon tagit sig tid med att fixa, istället för att köpa någon onödig reklampryl. Har själv inte fått mitt paket än, för han tänkte tydligen samma sak som jag och skickade iväg något, som dock inte hann fram i tid. Jag är iallafall väldigt excited över att en kille velat ge mig något på Alla Hjärtans Dag. :)

Måste säga att det är ett riktigt  orginal jag lyckats få tag i på Miami beach. Väcktes fredag morgon av ett telefonsamtal från "down under" inehållande en "God morgon dags att vakna"-dikt. Detta ovana men härliga sätt att vakna på åtgäldade jag genom att senare under dagen ringa och väcka honom med en "Happy Valentine´s Day"-hälsning. Har sedan under fredagen (lördag för honom) och lördagen haft diverse samtal via telefon, i form av samtal och sms, samt via datorn med skype och msn. Ett antal kärleksbetygelser har det blivit och jag har strålat som en sol två dagar i sträck. Är vettig nog att inte låta mig förföras för mycket, men oavsett vad det här leder till så har jag haft en underbar Alla Hjärtans dag - eller I love you-day som Ethan sa. Detta också mycket tack vare de underbara vänner jag har haft äran att tillbringa dagen med i brist på manligt sällskap. Har även fått uppskattning av värdföräldrar och barn i form av cupcakes och kort, samt familjen i Sverige som skickat mig lösgodis (slår nästan allt annat). Kärlek till alla underbara människor i mitt liv!    

Nu är klockan kvart i ett och kärleksdagen är över för i år. Borde verkligen gå och lägga mig, men först måste jag avsluta ett samtal med en viss australiensare. :P Så tills vi "hörs" nästa gång vill jag bara önska er alla en GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!!! <3

Kommentarer
Postat av: Ulla och Ya

Dikten är skriven utav Edith Irene SödergranJag var allena på solig strand

vid skogens blekblå sjö,

på himlen flöt ett enda moln

och på vattnet en enda ö.

Den mogna sommarens sötma dröp

i pärlor från varje träd

och i mitt öppnade hjärta rann

en liten droppe ned.

2009-02-15 @ 14:03:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0