Att vara eller inte vara ... pot-smoker

"Do you smoke?" 
Denna fråga brukar vara den vanligaste hälsningsfrasen när man träffar nya människor, eller ungdomar bör jag kanske säga, här. Underförstått är det weed som menas, med andra ord vill alla veta om du också röker gräs så att man kan ha något gemensamt. Första gången blev man såklart chockad då man fick frågan, men med tiden vänjer man sig vid att med ett förvånat leende säga nej och förklara att pot är VÄLDIGT olagligt i Sverige. Säger väldigt för att det såklart inte är lagligt här heller, men är ändå lika vanligt som alkohol på festerna.Så vad gör man åt det? Hur ställer man sig till att i stort sett varenda kotte man träffar har som vana att röka på några gånger i månaden då de känner för att bli lite höga? Hemma hade jag sagt tack och hej, see you in an other life! Här fungerar det inte på samma sätt, har man den inställningen lär man inte få många amerikanska vänner! Det är inte så att jag rycker på axlarna åt det, droger är droger och aldrig okej, men det går inte att få en drös människor som rökt sedan de var 15 att sluta med något de ser som ett trevligt tillskott i vardagen bara för att jag tycker det är dumt. Skulle dock aldrig få för mig att gå deras väg! Kan tala om att jag aldrig så mycket som tjuvrökt en vanlig cigarett i hela mitt liv, har inga planer på att börja röka så varför skulle jag testa? Alkohol dricker jag däremot, om nu det är bättre, men inte oftare än att det kan anses som "festdrickande". Alkohol kan man såklart också klara sig utan, och visst kan man ha roligt utan att dricka, men ett glas vin till maten som "vuxen" känns ju lite roligare än Coca Cola och trots allt så blir man ju lite modigare med sprit i kroppen, så ibalnd kan det ju vara rätt skoj att "festa till det" lite.

Många anser att alkohol är värre än  gräs och att det borde förbjudas istället, eller iallafall att gräs borde vara lagligt. (Min pappa är inte en av dem.) Jag är inte riktigt beredd att hålla med på den punkten. Droger är farliga och förbjudna av en anledning, även om alkohol nog är minst lika farligt, bara att det har funnits över hela världen så pass länge. Att förbjuda saker är dock inte alltid det bästa sättet att förhindra folk från att testa det, det förbjudna brukar ju alltid vara lockande, men att släppa droger lösa skulle knappast hjälpa till  att få stopp på användandet av dem. Diskuterade droger med min vän Frillo och han hade en hel del bra argument till varför cannabis var mindre farligt än alkohol, men han var trots detta emot det för som han sa: "Cannabis är världens bästa medicin, men det är ju aldrig bra att äta medicin om man inte är sjuk."

En fest i Amerika är alltid belagd med cigarettrök. Luktar apa gör det, för er som lyckligtvis inte har känt lukten av pot, och kvällarna är därför förkinippade med ett svagt illamående. Senaste festen var den värsta, då ett gäng kilar strax efter att vi kommit stod och vägde upp torkat gräs från en stor plastpåse och delade ut till höger och vänster. Sedan slickades brunt cigarettpapper och fylldes med inehållet för att sedan tändas på och  skickas runt mellan de besökare som för tillfället kände för en extra kick (mestadels folk mellan 17-21 år). Vår metod för att  visa vart vi står är att för det första be dem att förpassa sig utomhus, därefter talar vi om för dem exakt vad vi tycker om deras rökande och att vi minsann inte tänker vara del av det. Till våra "nära" vänner som vi träffar regelbundet och även i nyktert tillstånd säger vi ständigt att vi anser att de borde sluta omedelbart. Vi kommer ideligen med pikar och uppmaningar att sluta om de vill ha kvar oss som vänner, men vårt främsta vapen är oss själva. Vi går in för att på bästa möjliga sätt vara de roliga, coola, häftiga svenska tjejerna som livar upp festerna och som alla vill vara med - utan att vi röker. Vi vill visa att man minsann kan ha kul utan att vara hög och att de som står emot grupptrycket minsann kommer att få extrapoäng hos oss. Hittills har det visat sig vara rätt metod, och vi hoppas att fler ska inse vad droger kan göra med ens stackars känsliga hjärna och sluta snarast möjligt.Att klaga och fördömma har sällan visat sig vara rätt metod för att få andra att göra som du vill, men acceptera aldrig något som du anser är fel och att blunda för det du inte vill se kommer inte att skapa förändring! Stå upp för det du anser är rätt och försök hitta nya metoder att få andra att tycka samma sak. Du kan aldrig ändra på andra, bara på dig själv så gör vad du kan för att få i stånd en förändrig i det du anser borde vara anorlunda så kanske världen en dag kan tycka samma sak som du!

Kommentarer
Postat av: Frillo

Jag är stolt över dig. Weed gör en alltid puckad i slutändan. Men det går långsamt så man märker det inte själv. Men alla som umgåtts med någon som rökt på under en längre tid vet att personen som röker inte är den mest glänsande skeden i lådan.

2009-01-12 @ 14:49:44
URL: http://frillo.wordpress.com/
Postat av: Mamma

Mycket viktig blogg även om man som mamma kan känna sig mycket illa till mods när man läser den. Men man måste se verkligheten för att kunna ha åsikter om den. Stå på er ni starka, friska, smarta svenska tjejer och visa de amerikanska ungdomarna hur fel det är att använda droger.

2009-01-12 @ 19:36:39
Postat av: Mamma

Skrämmande! Stå på er ni starka, friska smarta svenska tjejer och visa de amerikanska ungdomarna hur fel de har när de använder droger.

2009-01-12 @ 19:44:55
Postat av: Mamma

Skrämmande! Stå på er ni starka, friska smarta svenska tjejer och visa de amerikanska ungdomarna hur fel de har när de använder droger.

2009-01-12 @ 19:45:47
Postat av: Johan Thedeby

Kanonbra skrivet. Du vet vad jag tycker och det verkar som du har samma värderingar som jag, vilket gläder mig. Jag vet ju att du använder insidan.

Kul att ni är eniga och att ni kan visa amerkanarna att det finns smarta, blonda svenska tjejer.

2009-01-12 @ 20:13:21
Postat av: Johan Thedeby

Kanonbra skrivet. Kul att du delar mina tankar och värderingar men jag det visste jag ju redan.

Det verkar Emmy och Cat vara också och det ska ni visa amerikanarna. Det behöver de nog få veta.

det är skrämmande det du berättat.

Om de inte är det så kommer de bli dumma i huvudet av allt rökande.

2009-01-12 @ 20:22:47
Postat av: Alex

Kul att ni uppskattade det, men det hade räckt med en kommentar var :P

2009-01-13 @ 01:19:14
Postat av: Ulla Persson

Instämmer med tidigare inlägg.Det är modigt att stå stå emot det sociala trycket.

2009-01-13 @ 12:38:37
Postat av: igen

Kan ej hjälpa att datorn strular.

2009-01-13 @ 19:56:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0