24-7

Hej igen!
har inte skrivit på ett tag, som vanligt antar jag men den här gången har jag en bra ursäkt. jag har nämligen jobbat dygnet runt sedan i söndags morse (halv officiellt sedan i fredags). Anledningen till detta är att Doug fick för sig att boka en romantisk femdagars trip till jamaica åt honom och Jenny. Vem är jag att stå ivägen för detta härliga påbrå? Glaa för deras skull svarade jag genast ja då de frågade om det var ok att jobba så mycket på en gång. För att vara ärlig såg jag fram emot att få ha barnen "för mig själv" under helgen.

5.30 fredag morgon drog de iväg och klockan sju ringde min väckarklocka. Bästa au pairen som jag är skuttade jag upp och stekte svenska pannkakor till frukost. Detta fick upp barnen utan problem och de blev färdiga i tid trots påtvingad sängbäddning och läxförhör. Fredagen såg sden i stort sett ut som vanligt. Vädret var fint och barnen lekt ute tills dess att middagen var färdig vid halv åtta. Dagen i ära hae jag slängt ihop två hemmagjorda pizzor, en åt barnen och en åt de "vuxna" som inefattade inte bara mig utan också mormor och morfar som kom över för att hjälpa till med barnen under helgen. De uppskattade den tunna, halft brända pizzan med oliver och getost ungefär lika mycket som jag och hade sedan inga problem att lägga barnen då jag smet ut och träffade några kompisar.

Lördagen var lugn och jag var i stort sett helt fri från jobb. Mormor och morfar häll ställningarna medan jag tog en tur till banken samt träffade en kompis några timmar, men jag höll mig mestadels hemma för säkerhets skull. På kvällen avr det middag hos grannarna, den godaste jag ätit på väldigt länge, och efter det var barnen trötta nog att få i säng på ett smidigt sätt.

Söndag förmiddag började det "riktiga" ansvarandet då morföräldrarna åkte och jobbade. Efter en morgon av sockerkaksbakande, Mors-dag till ära, drog vi iväg till parken och hade picnic. Barnen lekte vid ån och hoppade såklart i med kläderna på, varefter vi åt lunch uppe i lekställningen. Vid två var det dags för Niklas att ha flaggfotboll så vi åkte till HAC där jag och tjejerna lekte under tiden. Då han var färdig hade vi en timma att slå ihäl innan det var Elins tur att träna volleyboll. Vad passar bättre att göra en solig ag med tre barn än att åka och äta glass? Första alternativet var "Glassfarmen" men kön var så lång att det hade tagit 2h att bara komma fram så vi drog till Ritaz istället och köpte oss de smarrigaste mjukglassar vi kunde få tag i. Med glass i magen var det dags för en annan tur till HAC innan vi åkte hem för att dekorera den extremt svenska jordgubbstårtan som mormor skulle få i Morsdags-present. Efter en ännu svenskare middag tillagad av morfar själv åt vi tårta och helgen avslutades på ett vädligt trevligt sätt.

Måndag morgon var det dags igen. Den är gången var det värmda bagels och frukost-bullar med varm choklad som serverades till frukost och bussen fick med alla tre barnen även denna dag. Eftermiddagen bestod, i vanlig ordning, av en tur till HAC för karate följt av tre ovanligt snabba duschar i förmån för popcorn och filmmys innan sängags.

Solen sken in och väckte mig kvart över sju tisdag morgon och det var inte med riktigt samma energi som fredagen jag tog mig upp ur sängen. Trots detta slängde jag ihop French Toast (Fattiga Riddare) till frukost och barnen var nöjda och glada då de hoppade på bussen. Efter skolan fick jag deala med en hysterisk nioåring som hamnat i bråk, fått näsblod och en utskällning av busschauffören på vägen hem från skolan. Efter en halvtimma var allt på topp igen, förutom tidsrymden under vilken jag skulle laga middag och hjälpa till med läxorna. I hyfsa tid gav vi oss iallafall iväg till Svenska Skolan och vi hade nog varit i tid och jag inte tagit fel avfart och fastnat i trafikrusningen. Till sist kom vi iallafall fram för att upptäcka att ingen var där. Förmodligen hade kvällens lektion blivit inställd, men´vi ödslade ingen tid på att stanna kvar utan förflyttae oss snabbt till ett Softball field och tittade på när Elin spelade match. Jag skrek och hejade tillsammans med de andra föräldrarna även om jag inte hade någon större aning om vad spelet går ut på. Solen sken iallafall och även om vi inte var hemma förrän vid 8 var kvällen inte fy skam. Efter en aning stimmig timma av nattande, tre böcker och 7 sånger senare pustade jag ut i soffan tills föräldrarna återvände klockan 12.

Njöt till fullo av min sovmorgon i morse och fick till min stora glädje sluta redan klockan 15.30 då Jenny åkte med barnen till Philaelphia för att gå på teater med svenska skolan. Måste dock erkänna att helgen har gått väldigt fort och att jag har haft toppenkul med barnen! De har verkligen uppfört sig från sin bästa sida och det känns som att de har börjat respektera mig nu, "Great timing" som Doug sa, och kommer att sakna mig då jag åker hem. En och en halv månad känns alldeles för lite tid att spendera med dem innan jag åker och jag kommer säkerligen sakna våra härliga stuner tillsammans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0